Tietoa hankkeesta

Suomea rakennetaan lukemalla. Lukeva ja sivistynyt maa menestyy.

Hanke on kirja-alan yhteistyöjärjestö Kirjan vuosi ry:n koordinoima, valtakunnallinen ja vaikutuksiltaan pitkäjänteinen. Hankkeen kohderyhmänä ovat aikuiset lukijat. Heiltä tulevatkin lukijat saavat mallin lukemiseen. Pitkän tekstin lukeminen, asioihin perehtyminen ja syventyminen sekä tiedon arvostaminen toimivat yksilön ja yhteiskunnan hyvinvoinnin kivijalkana.

Hankkeen toteuttavat yhteistyössä mm. kustantajat, kirjailijat, kirjakaupat, kirjastot, järjestöt sekä  muut yhteistyöhön mukaan lähteneet toimijat. Yhteistyöverkosto tuottaa vuoden aikana lukuisia eri tapahtumia, jotka löytyvät hankkeen yhteisestä tapahtumakalenterista. Hankkeen puitteissa kehitetään edelleen Kirjan vuosi 2015 -hankkeen aikana syntyneitä uusia toimintamalleja sekä luodaan uusia avauksia ja yhteistyömalleja.

Kirjan vuosi ry on voittoa tavoittelematon kirja-alan yhteistyöjärjestö, jonka tarkoituksena on parantaa kirjan ja lukemisen asemaa Suomessa,  edistää lukuharrastusta Suomessa sekä yhdistää kirja-alan toimijoita yhteisiin tavoitteisiin. Tätä tarkoitusta varten Kirjan vuosi ry kampanjoi kirjan ja lukemisen puolesta, järjestää ja osallistuu opetus- , tiedotus-, kulttuuri-, koulutus- ja juhlatapahtumiin sekä jakaa tietoa kirjallisuudesta.

Tule mukaan rakentamaan Kirja-Suomea!

Haluatko olla mukana rakentamassa Kirja-Suomea? Hankkeeseen osallistuminen on yksinkertaista. Voit suunnitella uuden tapahtuman tai liittää jo olemassa olevaa toimintaa osaksi Kirja-Suomea lataamalla logon käyttöösi ja lisäämällä tapahtuman kalenterisivustolle. Kirjan vuosi ry kutsuu koko kirjallisen Suomen juhlimaan satavuotiasta Kirja-Suomea, se syntyy yhteistyössä!

Yhteystiedot

Kirjan vuosi ry
Toiminnanjohtaja Laura Karlsson
laura.karlsson@kirjanvuosi.fi
050 571 5511

 

Lataa Kirja Suomi -logot käyttöösi

Kirja-Suomi -nimeä ja logoa voit käyttää vapaasti tapahtumasti tai hankkeesi tiedottamisessa ja markkinoinnissa.

Voit sijoitella logon vapaasti. Huomioi kuitenkin, ettei logon värejä tule vaihtaa tai sitä saa muutoin muokata.

 

 

Valkoinen
Sininen
Julistepohja-A4 (.ppt)